Loading Events

« back to overview events

  • This event has passed.

ahti Connect – ‘Internationalisering: Hoe implementeer je zorginnovaties in het buitenland?’

10 October 2019 @ 15:30 - 18:00

Ben je toe aan een volgende stap en ben je benieuwd hoe je jouw zorginnovatie in het buitenland kunt implementeren? Kom dan naar de ahti Connect op donderdag 10 oktober met het thema internationalisering.

Het Nederlandse aandeel in de wereldwijde zorguitgaven bedraagt ongeveer 1%. Hierdoor zijn zorginnovaties in onze markt van (slechts) 17 miljoen inwoners vrij snel uitgespeeld. Veel Nederlandse partijen met innovatieve oplossingen oriënteren zich daarom vrij vroeg op het buitenland, waar de Nederlandse Life Sciences & Health Sector collectief een grote impact heeft op gezondheid en zorg internationaal. Hierdoor profiteren burgers wereldwijd van een groeiend aantal Nederlandse zorginnovaties en concepten die succesvol worden geïmplementeerd in zeer diverse zorgsystemen.

Internationalisering van je zorginnovatie is uitdagend omdat in de zorgsystemen in het buitenland o.a. andere culturen, verdienmodellen en standaarden gelden. Hoe kun je uit deze berg aan informatie identificeren waar de beste kansen liggen? Hoe bereid je je voor op marktbetreding? Hoe kun je de juiste contacten leggen in een buitenlands zorgsysteem? En niet onbelangrijk, hoe kun je rekenen op (financiële) steun bij het ontwikkelen van een project in het buitenland?

Tijdens deze bijeenkomst informeert Managing Director van de Task Force Health Care (TFHC) Micha van Lin je over de verschillende instrumenten en ondersteuning die de Nederlandse overheid en de topsector Life Sciences & Health bieden om jou te helpen bij de internationalisering van je zorginnovatie. Je ontvangt praktische tips & tricks en hebt de kans om in gesprek te gaan met een ervaren Amsterdamse TFHC-partner Value2Health/Logex Group over hun praktijkervaringen in het buitenland.

Programma
15:30 – 16:00 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:00 – 16:10 Introductie ahti
16:10 – 16:30 Micha van Lin (TFHC)
16:30 – 16:45 Wim Smit (Value2Health/Logex Group)
16:45 – 17:00 Vragen en Discussie
17:00 – 18:00 Netwerken (Drinks & Snacks)

Sprekers
* Micha van Lin, Managing Director van de Task Force Health Care (TFHC). TFHC is het landelijke publiek-privaat platform voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector. De aangesloten partners zorgen voor innovatieve en duurzame oplossingen voor mondiale en lokale uitdagingen in de gezondheidszorg en zijn actief over de hele wereld.

*Wim Smit is oprichter van Value2Health. Value2Health draagt bij aan continue verbetering en betaalbaarheid van de zorg, door actionable analytics over uitkomsten en kosten van zorg. Value2Health is onderdeel van LOGEX Group en actief in Europa en het Midden Oosten.

Kom je ook?
Toegang tot dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via Eventbrite! Wij zien je graag op donderdag 10 oktober!

Locatie: Amsterdam Health & Technology Center (AHTC), Paasheuvelweg 25 Amsterdam. AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.

Save the date!
Ahti Connect wordt één keer per kwartaal georganiseerd. De volgende vindt plaats begin 2020. Wil je op de hoogte blijven van ahti Connect of andere (ahti) events, meld je dan aan voor de eventslijst.