Loading Events

« back to overview events

  • This event has passed.

Regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2019

23 January 2019 @ 15:30 - 19:00

Regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2019 i.s.m. ahti Connect & Zorg2025

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de zorg en welzijn? Kom dan op 24 januari naar een speciale editie van ahti Connect met als thema: ‘Zorg en innovatie, een onmogelijke combinatie?’ Dit keer zal het gecombineerd worden met de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019, gezamenlijk georganiseerd door de Zorg2025 partners: de Amsterdam Economic Board, SIGRA, Rabobank Amsterdam, de Kamer van Koophandel en ahti. Dit alles vindt plaats van 15:30 – 19:00 in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC) aan de Paasheuvelweg 25 te Amsterdam.

Het programma:
Wij starten met de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2019: Drie tot vijf ondernemers pitchen hun innovatie aan de vakjury en het publiek. Daarna volgt ahti Connect, waarin de sprekers de uitdagingen van innovatie in de zorg bespreken vanuit verschillende invalshoeken. Tot slot volgt de ontknoping van de voorronde met de verkiezing van de regionale winnaar en de wildcard die het publiek mag kiezen. We sluiten af met een netwerkborrel.

15:30 – 15:45 Inloop
15:45 – 15:50 Opening evenement (Jeroen Maas)
15:50 – 16:00 Dennis Poland (Winnaar regionale voorronde 2018)
16:00 – 16:40 Pitches voorronde Zorginnovatieprijs
16:40 – 16:50 Pauze
16:50 – 16:55 Introductie ahti Connect (Martijn Kriens)
16:55 – 17:15 Ellen Maat (Cordaan)
17:15 – 17:35 Femmy Muller (Zilveren Kruis)
17:35 – 17:50 Vragen & Discussie
17:50 – 18:00 Ontknoping voorronde Zorginnovatieprijs
18:00 – 19:00 Netwerkborrel

Juryleden regionale voorronde 2019 & sprekers ahti Connect
* Dennis Poland, Labovonum, winnaar regionale voorronde 2018
* Laurens van Hoorn, Managing Director ahti en Director HealthInc.
* Ellen Maat, Directeur Strategie Kwaliteit & Innovatie bij Cordaan
* Femmy Muller, Senior Zorginkoper en Regiocoördinator Zorginkoop Amsterdam bij Zilverenkruis

‘Zorg en innovatie, een onmogelijk combinatie?
De toekomst van de zorg is interessant voor iedereen en de technologische ontwikkelingen zijn in volle gang. Zorg en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel verbeteringen in de zorg zijn ook mogelijk gemaakt door technologie. Innovatie is daarbij nodig om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg te verbeteren. Maar er zijn vele obstakels die innovatie in de weg kunnen staan, zeker in een complexe wereld als de zorg. De belangrijkste vragen die hieruit voortkomen zijn: Waar in de zorg zitten deze bottlenecks en wat kunnen wij eraan doen om innovatie toch mogelijk maken? Ellen Maat zal dit onderwerp belichten vanuit Cordaan, één van de grootste zorgorganisaties in Amsterdam. Femmy Muller zal het perspectief vanuit de zorgverzekeraar Zilveren Kruis bespreken.

Komt u ook?
Toegang voor dit event is gratis. Let op: Het event is in het Nederlands. Meld u snel aan via Eventbrite! Wij zien u graag op donderdag 24 januari! Locatie: AHTC, the Amsterdam Venture Studios – The Garden in Toren C5.

Zorginnovatieprijs
De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase op het gebied van zorg en welzijn. Er vinden 9 regionale voorrondes plaats door heel Nederland. Elke regio selecteert één genomineerde en een publiekswinnaar en zij gaan door naar de finale op 14 maart tijdens het Health Valley Event. De winnaar van de vakjuryprijs ontvangt een geldprijs van €10.000,- en van de publieksprijs €5.000,-. Dit is een kans voor ondernemers om hun innovatie, die al uitgewerkt, getest en gelanceerd is, te versnellen.

ahti Connect
Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmakers uit de zorg bij elkaar brengt. Twee sprekers uit verschillende gebieden gaan met elkaar de discussie aan en delen hun kennis over een thema op het gebied van zorg, data, technologie of ondernemerschap. De vorige keer ging het over ‘Evidence-based Policy’. Een inspirerende manier om nieuwe kennis op te doen, uw netwerk te vergroten en ahti te leren kennen.

Zorg2025
De Amsterdam Economic Board, SIGRA, Rabobank Amsterdam en de Kamer van Koophandel organiseren al jarenlang succesvol de Zorg2025 bijeenkomsten. Vanaf 2019 sluit ook ahti zich aan als partner aan. De Zorg2025 bijeenkomsten zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.